Anculus bewindvoering & inkomensbeheer
Begripvol, behulpzaam, dienstbaar, ontzorgend en persoonlijk.

Welkom bij Anculus  

Bent u niet (meer) in staat om uw eigen financiële situatie te beheren? Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt zijn door een ziekte, een verstandelijke of lichamelijke beperking of problematische schulden. U kunt dan hulp vragen om uw financiële situatie weer in balans te krijgen of te houden.  

Vanuit Alphen aan den Rijn biedt Anculus bewindvoering &  inkomensbeheer u op een zorgzame en persoonlijke manier ondersteuning wanneer u om welke reden dan ook niet in staat bent om uw geld en/of goederen te beheren.

Bij bewindvoering neemt Anculus na een positief besluit van de rechtbank de administratieve rompslomp voor u uit handen. Op de pagina Beschermingsbewind kunt u lezen welke activiteiten wij voor u uitvoeren. Anculus is bereikbaar via e-mail en er is een telefonisch spreekuur. Meer informatie vindt u op de pagina met Contact gegevens

Indien gewenst kan er eerst een kennismakingsgesprek plaatsvinden. Zo krijgt u een indruk van uw mogelijk toekomstig bewindvoerder en kan Anculus alvast wat informatie inwinnen. In dit gesprek wordt u ook duidelijk gemaakt wat Anculus voor u kan betekenen en welke afspraken hierover gemaakt kunnen (en/of moeten) worden. Tevens geef ik uitleg over bewindvoering en de werkwijze, onze bereikbaarheid en de kosten van bewindvoering. 

De kosten zijn te vinden op de tarievenpagina. De kosten zijn bij elke bewindvoerder gelijk en vastgesteld door het Ministerie van Justitie. In bepaalde situaties kan Anculus een aanvraag doen voor bijzondere bijstand bij de gemeente waar u woonachtig bent om een tegemoetkoming in de kosten aan te vragen.   

Wilt u Anculus laten optreden als bewindvoerder, dan kunnen wij tijdens het intakegesprek het aanvraagformulier invullen en de aanvullende gegevens verzamelen. Voorafgaand aan onze afspraak stuur ik u het intakeformulier alvast toe per post of e-mail en vraag ik u om dit formulier al zoveel mogelijk in te vullen. Wanneer dit niet mogelijk is, dan vullen wij het formulier samen met u in. 


Uiteraard kunnen we hiervoor ook een aparte afspraak maken. De gesprekken vinden plaats bij u thuis. 

Zodra alle benodigde formulieren ingevuld en ondertekend zijn, kan de aanvraag voor beschermingsbewind worden ingediend bij de kantonrechter.

Voor inkomensbeheer is geen besluit van de rechtbank nodig. Op de pagina Inkomensbeheer vindt u meer informatie.

Tenslotte: er kunnen in de toekomst omstandigheden optreden waardoor u zelf niet meer in staat bent om financiële beslissingen te nemen. Het is verstandig om daar nu alvast over na te denken en afspraken voor te maken. Anculus kan die afspraken met u maken als levensexecuteur. Zie de pagina Levensexecuteur voor meer informatie.

Laat uw gegevens achter op het contactformulier en Anculus neemt contact met u op voor een eerste kennismaking en nadere informatie.