Anculus bewindvoering & inkomensbeheer
Begripvol, behulpzaam, dienstbaar, ontzorgend en persoonlijk.

Over Anculus 


Anculus bewindvoering & inkomensbeheer is begin 2019 door mij, Sylvia van de Wetering, gestart. Hiervoor heb ik zo'n 30 jaar in diverse functies binnen de financiële sector gewerkt. Ik ben een positief ingestelde, maatschappelijk betrokken, perfectionist die kwaliteit wil leveren en mijn beloften nakom. Door mijn open houding voelen mensen zich snel op hun gemak en kan een goede relatie worden opgebouwd. Ik kan goed luisteren en hoor ook wat iemand zegt. Klanttevredenheid is mijn streven. 

Tot 2019 was ik een aantal jaar schuldhulpmaatje bij de Stichting Geldzorg in Alphen aan den Rijn. Hierdoor kwam ik in contact met mensen die in een lastige financiële situatie verkeerden. Ik merkte dat het mij veel voldoening en energie geeft om hen te helpen en de situatie weer onder controle te krijgen. Dit heeft mij doen besluiten om de opleiding tot professioneel bewindvoerder te volgen en Anculus op te richten.

Anculus werkt vanuit Alphen aan den Rijn. Een plaats met een sterk historische binding met de Romeinse tijd. Zo zijn er tal van benamingen die aan deze tijd doen herinneren; De Limes sporthal, het theater Castellum en natuurlijk het themapark Archeon. De naam Anculus heeft ook een link met die tijd. De Anculare was in de Romeinse tijd vrij vertaald de helpende hand en dienstverlener. Anculus is hiervan afgeleid. De helpende hand en ondersteuning wordt mede vertolkt door de Romeinse zuil in mijn logo.

In mijn logo ziet u ook de regenboog: het teken van hoop. Hoop is een innerlijke houding die iets zegt over het vertrouwen waarmee je de toekomst tegemoet ziet. Het geeft je grond onder de voeten. Mijn missie is om u vanuit Anculus te helpen de toekomst weer met vertrouwen tegemoet te zien.